-

Авторы

  • -

Ключевые слова:

генетикалық ресурстар, криоконсервация, криопротектор, алма.

Аннотация

Алманың генетикалық ресурстарын ұзақ мерзімді сақтауды қамтамасыз ету мақсатында әр түрлі криопротекторлардың әсері, сонымен қатар криоконсервациялау кезінде қысқы тыныштық күйдегі бүршіктердің өміршеңдігіне ықпал ететін өңдеу тәсілдері және уақыты зерттелді. PVS2 және 50% глицерин + 50% глюкоза криопротекторларын қолдану криоконсервациялау кезінде алма бүршіктерінің өміршеңдігін 100% - ға дейін арттыратыны анықталды. Өңдеу тәсілдерінің ең тиімдісі төменгі
температураға бейімдеуден кейін өсімдік материалын 3 сағат бойы криопротекторда батырып ұстау болып табылды. Зерттеу нәтижелерін жеміс дақылдарының криобанкін құруда қолдануға болады.

Загрузки

Опубликован

2021-07-14