ЭКСТРУДЕР ПАРАМЕТРЛЕРІН ТЕОРИЯЛЫҚ ЗЕРТТЕУ

Авторы

  • Курманов А.К А. Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
  • Кабдушева А.С А. Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті

##plugins.pubIds.doi.readerDisplayName##:

https://doi.org/10.51452/kazatu.2022.1(112).902

Ключевые слова:

экструдердің нақты өнімділігі, қуаты, бұраманың будырлы жиегі, бидай дәні, ішкі үйкеліс коэффициенті.

Аннотация

Бұл мақалада ғылыми жұмыстың теориялық зерттеулерінің нәтижелері келтірілген, олардың негізінде экструдердің өнімділігі, өсімдік материалының ылғалдылығы, энергия сыйымдылығы, физика-механикалық қасиеттері, кинематикалық және құрылымдық параметрлері байланысты заңдылықтар анықталған. Эксперименттік зерттеулер нәтижесінде алынған бидай дәнінің экструдатының суреті келтірілген. Жаңа құрылмалық шешімі ұсынылды-корпусқа іргелес экструдер бұрандасының бұдырлы жиегін жасау. Экструдердің өнімділігі бидай дәнінің ішкі үйкеліс коэффициентіне тәуелділігінің графигі келтірілген. Экструдердің тиімді жұмысын анықтау үшін бағалау ұсынылады.Ғылыми зерттеудің мақсаты-экструдер корпусының ішкі беті мен иірмекті бұрамасының шеті арасындағы материалдың ағып кетуін азайту арқылы өсімдік материалын өңдеуде экструдердің тиімділігін арттыру.

Загрузки

Опубликован

2022-02-21