ЖЕМДЕРДІ ӨНДІРУГЕ АРНАЛҒАН ЭКСТРУДЕР БҰРАНДАСЫНЫҢ ҚҰРЫЛЫМЫН НЕГІЗДЕУ

Авторы

  • Курманов А.К. А. Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
  • Кабдушева А.С А. Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті

##plugins.pubIds.doi.readerDisplayName##:

https://doi.org/10.51452/kazatu.2021.4(111).832

Ключевые слова:

экструдер, шнек, алынбалы бұдырлы шыбық, өнімділік, жөндеуге жарамдылық, жем азығы.

Аннотация

Құрама жем өнеркәсібінде жемді экструдтау - бұл құрама жемнің сапасы мен тағамдық құндылығын арттыруға мүмкіндік беретін технологияны одан әрі жетілдірудің перспективті әдісі. Экструдталған жем – жаңа ұрпақтың таза тамағы [1]. Мақалада жем өндірісіндегі экструдер бұрандасының құрылымдық ерекшеліктері туралы қолданыстағы зерттеулердің талдауы келтірілген. Талдау негізінде экструдердің негізделген, онда бұранданың шетіне орнатылған алынбалы шыбықтардың ұсақтау қасиетін қолдану арқылы экструдтау кезінде оның өнімділігі артады. Зерттеудің мақсаты - экструдердің өнімділігін арттыру, шикізатты сапалы ұнтақтау, астық материалын өңдеу процесінде экструдтау кезінде алынбалы шыбықтардың ұсақтау қасиетін қолдану арқылы тұрақтылықты арттыру.

Загрузки

Опубликован

2021-11-26