БИДАЙ ДӘНІНІҢ ПАРАМЕТРЛЕРІН НЕГІЗДЕУ

Авторы

  • Кабдушева А.С А. Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
  • Курманов А.К. А. Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті
  • Хасенов У.Б А. Байтұрсынов атындағы Қостанай өңірлік университеті

##plugins.pubIds.doi.readerDisplayName##:

https://doi.org/10.51452/kazatu.2021.4(111).823

Ключевые слова:

ішкі үйкеліс коэффициенті, ылғалдылық, тістердің биіктігі, жұмыс беті, бидай дәні.

Аннотация

Мақалада ғылыми – зерттеу жұмысының нәтижелері ұсынылған. Бидай дәнінің ішкі үйкеліс коэффициентін және ылғалдылығын анықтау үшін тәжірибелік зерттеудің жеке әдістері жасалды. Эксперименттік зерттеу жүргізу үшін сынақтан өткізілген аспаптар, жабдықтар және сараптама үшін қажетті бөлшектер дайындалды және пайдаланылды, саны мен сенімділігі негізделген. Ішкі үйкеліс коэффициентінің жұмыс бетіндегі тістердің биіктігіне тәуелділігі алынды.

18%, 22% және 26% ылғалдылықта бидай дәнін экструдтауға арналған эксперименттік зерттеулер ұсынылған. Алынған эксперименттік мәліметтерді өңдеу негізінде бидай дәнінің ылғалдылығының оңтайлы мәндері алынды. Эксперименттік зерттеудің мақсаты экструдтау кезінде бидай дәнінің ылғалдылығының оңтайлы мәнін және жұмыс бетіндегі  тістердің биіктігінен бидай дәнінің ішкі үйкеліс коэффициентін анықтау болып табылады.

Загрузки

Опубликован

2021-11-23