БРОЙЛЕРЛЕРДІ ӨСІРУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ ЖӘНЕ ЖЕКЕ ҚОСАЛҚЫ ШАРУАШЫЛЫҚТАРДА ҚҰС ЕТІН ӨНДІРУ

Авторы

  • Сагинбаева М.Б. С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехниқалық университеті
  • Жакенова А.Е. С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехниқалық университеті
  • Арын Б.Е. С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехниқалық университеті

##plugins.pubIds.doi.readerDisplayName##:

https://doi.org/10.51452/kazatu.2021.3(110).753

Ключевые слова:

етті құс шаруашылығы, бройлер-балапандар, тірілей салмақ, тірілей салмақ қосу, жеке қосалқы шаруашылықтар, жарық режимі, сақталғыштығы.

Аннотация

Жеке қосалқы шаруашылықтарда бройлер-балапандарынбағып-күту мен азықтандырудың оңтайлы технологиясы бордақылаудың барлық кезеңінде 2 ЖҚШ-3425 г тірілей салмақтың жоғары өсуіне мүмкіндік берді, бұл ұқсас ЖҚШ-мен салыстырғанда сәйкесінше 7,7%, 8% және 5,9% жоғары болды, осыған байланысты бордақылаудың соңында құс етін тапсыру кезінде ол басқа ЖҚШ-мен салыстырғанда жоғары нәтижелерге қол жеткізді. Әр жеке қосалқы шаруашылықта еденде өсіру кезінде құстың сақталуы жеткілікті деңгейде болды. 2 ЖҚШ-да балапандардың сақталуы 96,8%-ды құрады, бұл 1 ЖҚШ-мен салыстырғанда 5,6%-ға, 3 ЖҚШ-дан 6,8%-ға және тиісінше 4 ЖҚШ-дан 1,6%-ға жоғары. Тірі салмақтың 1 кг өсуіне азықтың ең аз шығыны 2 ЖҚШ-да байқалды, онда тұтыну 1,96 кг құрады, бұл 1 және 3 ЖҚШ- да 8,7%-ға және сәйкесінше 4 ЖҚШ-ға қарағанда 3,06%-ға аз.

Загрузки

Опубликован

2021-09-24