АРАЛАС ҰННАН ЖАСАЛҒАН НАН ӨНІМДЕРІНІҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ЖЕТІЛДІРУДЕГІ ЗЕРТТЕУЛЕР

Авторы

  • Сагындыков У.З., Кунаков Г.С.

Ключевые слова:

композитті қоспа, реологиялық қасиеттер, гидротермиялық өңдеу, сағыз, гранулометриялық құрамы.

Аннотация

Мақалада құрамына кіретін дәстүрлі қоректік заттардың пайдалы қасиеттерін пайдаланудан өзге адам денсаулығына оңды әсер бере алатын функционалдық бағыттағы азық-түлік тағам алудың жолы көрсетілген. Қарақұмық ұны өзінің химиялық құрамына байланысты жоғарғы сұрып бидай ұннан жасалған нан өнімдерінің тағамдық және биологиялық құңдылығын
жоғарылатып, оның сапасына жағымды әсер ете алады. Қарақұмық ұнының қосымша ингредиент ретінде қолданылу мақсаттылығы ғылыми тұрғыда негізделіп, функционалдық және диеталық бағытта қолданылуы ұсынылады.

Загрузки

Опубликован

2021-08-12