-

Авторы

  • -

Ключевые слова:

молочная кислота, лактоза, глюкоза

Аннотация

Әртүрлі сүт өнімдері мен бидай тұқымдарынан 27 сүтқышқылды бактериялар бөлініп алынды. Олардан іріктелінген 12 перспективті сүтқышқылды бактериялары ішінен келесі жұмыстарға жоғары қышқылтүзуші 5 штамм: C-3, КФ-1, ТВ-2, ТВ-3 және ТВ-4 алынды. ТВ-3 мен ТВ-4 штамдары сүтқышқылын түзу продуценттік қабілеттілігін MRS лактоза қосылған қоректік ортада көрсетті, ферментация барысында оның мөлшері Тернер бойынша 200 градустан жоғары болды.

Загрузки

Опубликован

2021-07-23