-
Ключевые слова:
молочная кислота, лактоза, глюкозаАннотация
Әртүрлі сүт өнімдері мен бидай тұқымдарынан 27 сүтқышқылды бактериялар бөлініп алынды. Олардан іріктелінген 12 перспективті сүтқышқылды бактериялары ішінен келесі жұмыстарға жоғары қышқылтүзуші 5 штамм: C-3, КФ-1, ТВ-2, ТВ-3 және ТВ-4 алынды. ТВ-3 мен ТВ-4 штамдары сүтқышқылын түзу продуценттік қабілеттілігін MRS лактоза қосылған қоректік ортада көрсетті, ферментация барысында оның мөлшері Тернер бойынша 200 градустан жоғары болды.
Загрузки
Опубликован
2021-07-23
Выпуск
Раздел
Биотехнология ғылымдары