ҚОПСЫТЫЛҒАН ВЕРМИКУЛИТПЕН САҚТАЛЫНҒАН БАЛЫҚ ҰНЫНЫҢ САПАСЫН ВЕТЕРИНАРИЯЛЫҚ-САНИТАРИЯЛЫҚ БАҒАЛАУ

Авторы

  • Абдигалиева Т.Б., Сарсембаева Н.Б., Курасова Л.А.

Ключевые слова:

вермикулит, балық ұны, азықтық қоспа, қышқылдық, сапа, ылғалдылық.

Аннотация

Мақалада вермикулитпен қосып сақталған балық ұнының сапалық көрсеткіштерін зерттеу нәтижелері берілген. Зерттеу нысаны ретінде алынған отандық вермикулит Оңтүстік Қазақстан облысындағы «Аvenue» ЖШС өндіретін өнімі болып табылды. Зертханалық жағдайда вермикулитті балық ұнынына әртүрлі концентрацияда қосып, сақтау үшін қоспалар дайындалды. Тәжірибе барысында вермикулит балық ұнының сақталу сапасына және химиялық көрсеткіштеріне айтарлықтай жақсы әсер көрсетті. Сонымен қатар, вермикулит қосылған азықтық қоспалардың сапалық көрсеткіштері бақылау нұсқасымен салыстырғанда әлдеқайда жоғары деңгейде болғандығы дәлелденді.

Загрузки

Опубликован

2021-07-22