Қалпына келтірілген, қаймағы алынбаған сүттегі құрғақ заттар құрамының сыр өндірісінің технологиялық сипаттамасы мен сапасына әсері

Авторы

  • Ф. Жайлау, С. Д. Токаев, М.М. Какимов, Д.К. Дюсембаев., Б.М. Искаков

Ключевые слова:

Сыр, ақуыз, үлпек, термоқышқылдық ұйыту, қойыртпақ, май, құрғақ заттар, реология.

Аннотация

Мақалада сүт өндірісінің дайын өнімі сыр өнімінің шикізаты болып табылатын, қалпына келтірілген, қаймағы алынбаған сүт құрамының сыр өнімінің шығымына әсері қарастырылған. Зерттеулер барысында қалпына келтірілген сүттегі құрғақ заттар
шамасын шамадан тыс көбейткенде құрғақ заттар мен майдың іркітпен бірге кетуін кемітіп, шығынды азайтумен қатар дайын өнім шығымын жоғарылататынын көрсетті.

Загрузки

Опубликован

2021-07-14