САТЫЛЫМДЫ ЖЫЛҚЫ ЕТ ӨНІМДЕРІНІҢ МИКРОБИОЛОГИЯЛЫҚ САПАСЫҢ БАҒАЛАУ

Авторы

  • Каирова М.Ж.

Ключевые слова:

бактериалды изоляттар, жылқы еті, стафилококктар, коагулаза-негативті микроорганизмдер, микробиологиялық қауыпсыздық

Аннотация

Микробиологиялық және биохимиялық әдістері көмегімен екі жылқы ет сынамаларының микробиологиялық қауыпсыздығы бағаланып зерттелді. Осы 1 грамм жылқы ет сынамаларында микроағзалардың саны 1,1 - 7,8 х105 КОЕ аралығында болды. Бүл сан Кеден Одағының Техникалық регламентімен мұздатылған ет блоктарына қойылған шектеу деңгейне сәйкес
боп табылады. Коагулаза, каталаза, оксидаза, гемолитикалық активтігін және тағы басқа зерттеулер барысында еттен бөліп алынған бактерия изоляттарың патогенды коагулаза-позитивті стафилакокктарға жатқызуға болмайды.

Загрузки

Опубликован

2021-07-01