-

Авторы

  • -

Ключевые слова:

темірді және күкіртті тотықтыратын қасиеті бар микроорганизмдерді, криосақтау, лиофильді кептіру, қорғау орталары, пирит.

Аннотация

Мақалада металдардың биосілтісіздендіру процестеріне қатысатын темірді және күкіртті тотықтыратын қасиеті бар микроорганизмдерді криосақтау және лиофильді кептіру әдістерімен ұзақ уақыт сақтау шарттарының оңтайлы жолдарын табуға бағытталған зерттеулер нәтижелері көрсетілген. Зерттеудің негізгі әдістері пирит негізінде дайындалған қорғау
орталарын қолданып криосақтау және лиофильді кептіру болып табылады. Біз желатин, сахароза, глицерин, поливинилпиралидон, аскарбин қышқылы, жылқы сарысуы сияқты қорғау компонентерін қолданамыз. Барлық қорғау
орталары эффективті. Сақтау мерзімі ішінде тұрақты болатын өміршеңдік көрсеткіші 1010. Сонымен қатар бөден микрофлорамен ластанбайды, морфокультуралдық сипаттамасы бір қалыпты болады. Зерттеу нәтижелері коллецияның жұмысында үлкен рөл атқарады және Республикандық микроорганизмдер коллецкиясының тәжірибелерінде қолданылатын
болады.

Загрузки

Опубликован

2021-08-12