АҚЖАЙЫҚ ЕТТІ˗ ЖҮНДІ ҚОЙ ТҰҚЫМЫНЫҢ ӨНІМДІЛІГІ

Авторы

  • С.К. Шауенов, Б.Б. Траисов, С.Т. Аманкелді, С.К. Дюсенбиева

Ключевые слова:

Ақжайық қой тұқымы, қошқар, саулық, тоқты, салмақ, ұша, жүн

Аннотация

Мақалада Батыс Қазақстан өңірінде өсірілетін ақжайық етті˗ жүнді қой тұқымының өнімділігі, оның ішінде ет және жүн өнімділігі зерттелген. Зерттеу барысында еркек тоқтылардың 4 және 8 айлық жасындағы ет өнімділігі мен 12 айлық және сақа қойлардың жүн өнімділігі анықталған.

Загрузки

Опубликован

2021-07-16