ҚАРАҒАНДЫ ОБЛЫСЫ ЖАҒДАЙЫНДА ЖАЗДЫҚ ЖҰМСАҚ БИДАЙДЫҢ ӘРТҮРЛІ МЕРЗІМДЕ ПІСЕТІН СОРТТАРЫНЫҢ АСТЫҚ ӨНІМІ

Авторы

  • Қ.М. Мұсынов, Б.К.Әрінов, Е.А.Утельбаев, Б.Б.Базарбаев, С.А. Қарашулакова

Ключевые слова:

Дәстүрлі технология, минималды технология, жаздық жұмсақ бидай, сорт, өнімділік құрылым элементтері, өнімі.

Аннотация

Қарағанды облысының құрғақ дала аймағы жағдайында дәстүрлі және минималды технологияларда жаздық жұмсақ бидайдың жоғары өнімді әртүрлі мерзімде пісетін сорттарының астық өнімін салыстырмалы бағалау жұмыстары жүргізілді. Зерттеу нәтижелерінде танаптық өнгіштігі және өсімдіктің сақталуы, өнімділік құрылым элементтері, жаздық жұмсақ бидайдың ортадан ерте, орташа, ортадан кеш мерзімде пісетін сорттарының астық өнімінің салыстырмалы бағасы келтірілген.

Загрузки

Опубликован

2021-07-15