ҚАРАҚҰМЫҚТЫ ҚЫЗДЫРУДЫҢ ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ ПРОЦЕССТЕРІНІҢ ТЕМПЕРАТУРАЛЫҚ ПАРАДЕРЛЕРІН МОДЕЛЬДЕУ ЖӘНЕ ОҢТАЙЛАНДЫРУ
##plugins.pubIds.doi.readerDisplayName##:
https://doi.org/10.47100/herald.v1i2.78Ключевые слова:
экструзия, жақсы тамақтану, экструдаттар, қарақұмық, математикалық модель, регрессия, матрицаны жоспарлау, экструзия параметрлері, тәжірибе.Аннотация
Үш факторлы эксперимент жүргізу арқылы алынған математикалық процестің сипаттамасы жасалды, бұл жылдам таңғы ас алу үшін экструдердің барлық үш аймағының оңтайлы температура параметрлерін анықтауға мүмкіндік берді. Қазақстандық шикізаттан жедел таңғы ас алу үшін оңтайлы температура шарттары алынды. Сонымен қатар эксперименттік және теориялық нәтижелер бір-бірімен сәйкес екендігі анықталды.Зерттеу нәтижесінде қарақұмықтың оңтайлы экструзия
параметрлерін болжауға және тәжірибелер санын азайтуға мүмкіндік беретін регрессия теңдеуі алынды. Экструзионды өңдеу жартылай фабрикаттарды алу үшін дәнді дақылдарды өңдеудің ең тартымды әдістерінің бірі болып табылады. Бұл теңдеуді қолданудың тиімділігі мен тиімділігі зертханалық жағдайда дәлелденген.
Загрузки
Опубликован
2021-05-19
Выпуск
Раздел
Техникалық ғылымдар